Pécskai könyvbemutató

Ma három aradi szerző látogatott Pécskára, a magyar iskola tanárijába, hogy bemutassa munkáit.



Dr. Brauch Magda

az Erdélyi Gondolat Könyvkiadónál 2009-ben megjelent Rejtvényes nyelvművelő gyermekeknek és felnőtteknek című, 56 oldalas könyvével kezdte a bemutatást.

Az anyanyelvhasználatot gazdagító kötetet a szintén 2009-ben az aradi Irodalmi Jelen Könyvek sorozatban megjelent, A vers megközelítése című könyv bemutatása követte.

Erről ezt olvashatjuk egy helyen:

E kötetet azok forgassák, akik nemcsak a jó verset szeretik, hanem arra is kíváncsiak, mitől lesz szép és hatásos egy költemény, milyen stilisztikai eszközöket vet be a költő olvasójának megragadására. Hatvan verset elemez-értelmez a szerző, a stilisztikai tudományok doktora a magyar költészetből Janus Pannoniustól napjainkig terjedően – távolról sem akadémikus, nehézkes, tudományos kifejezésekkel terhes szövegekben, így a verselméletben kevésbé járatos felnőtt, de az általános vagy középiskolás diák számára is megbízható támpontokat, fogódzkodót nyújt egy-egy alkotás megközelítéséhez, értelmezéséhez, talán arra is rádöbbentve olvasóját: a költészet nélkül szegényebb lenne a világ.

Brauch Magdát Regéczy Szabina Perle követte,

aki két verseskötetéből olvasott föl. Az Egy pillanattal túl az örökléten az Erdélyi Pegazus Könyvkiadónál jelent meg 2008-ban.

Az Elszállok egy szonett szárnyain saját versein kívül Ana Blandiana román költőnő verseinek fordításait is tartalmazza. Ezt a kötetet az aradi Gutenberg Univers kiadó adta ki 2009-ben.

A találkozót kezdeményező Nagyálmos Ildikó

szintén két könyvet mutatott be. Először a Molnár Krisztina által illusztrált Panna első könyvéről beszélt, amely verseinek Orbán Ferenc által megzenésített változatait CD-n is tartalmazza.

Nagyálmos másodiknak bemutatott könyve a Randevú 2010-ben jelent meg a pozsonyi Ab-Art kiadó és a Várad kulturális folyóirat kiadásában.

A könyvbemutató a CD háttérzenéjében dedikálással és szeretetvendégséggel ért véget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .